• Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
  • Laagste prijs garantie
  • Gratis binnen 30 dagen retourneren
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Vacuümblender vergeleken met een blender, slowjuicer en sapcentrifuge

Wat is het verschil tussen een vacuümblender, blender, slowjuicer en sapcentrifuge?
Er zijn veel keukenmachines op de markt waarmee u eenvoudig uw groenten en fruit kunt bereiden. Naast traditionele bereiding zijn er nu diverse mogelijkheden om uw ingrediënten eenvoudig om te toveren in heerlijk groente- en fruitsappen, smoothies, ijs, babyvoeding, soep, saus, dressings en andere mengsels. Op deze manier kunt u sneller en lekker gevarieerd groenten en fruit consumeren, waardoor u alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt zonder toevoegingen. Maar wat is nu het verschil tussen deze machines? We leggen u graag uit wat het verschil is tussen de slowjuicer, blender, sapcentrifuge en de nieuwste techniek van een vacuümblender.

Vacuümblender
Met een vacuümblender maakt u snel en eenvoudig groente- en fruitsappen, soep, saus etc.
Een vacuümblender zorgt ervoor, dat eerst alle lucht uit de blendbeker wordt gehaald en dat de ingrediënten vervolgens gevacumeerd geblend worden. Zo ontstaan er geen luchtlagen en zullen de ingrediënten niet verkleuren. Dit resulteert in een eindproduct dat er niet alleen beter uit ziet en smaakt, maar ook langer vers blijft dan met gewoon blenden.

Aangezien uw ingrediënten geheel gebruikt worden, blijven de gezonde vezels in sap gebruikt. Vezels zijn goed voor een goede darmwerking en gezonde spijsvertering. Ook voor de opname van natuurlijke suikers uit fruit heeft ons lichaam behoefte aan vezels. Deze zorgen voor een gedoseerde opname van de suikers, waardoor de suikerspiegel constant blijft. U krijgt een verzadigd gevoel, waardoor u minder hoeft te eten en u minder calorieën tot u neemt. Hierdoor zijn smoothies en sappen dan ook een gezonde aanvulling op uw dagelijkse voeding.

Om sap te maken met vezels met behoud van kleur en smaak is de vacuümblender ontwikkeld. Dit is de manier om snel en eenvoudig groente- en fruitsappen te maken met behoud van een mooie textuur. U gooit nauwelijks iets weg, want de meeste schillen kunt u gewoon mee blenden. Het sap blijft langer vers, zal minder verkleuren en behoudt langer de goede smaak. Meer over vacuümblenden? Klik hier


Slowjuicer

Met een slowjuicer creëert u  sap van hoge kwaliteit waarbij u op lage snelheid al het sap van het pulp scheidt. Eén van de vele voordelen van een slowjuicer is dat bijna alle voedingsstoffen van de geperste groenten en fruit behouden blijven in het sap. De meeste slowjuicers zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud. Voor het persen van groene bladgroenten, tarwegras, spruiten en kruiden is de slowjuicer zeer geschikt.

Omdat een slowjuicer op lage snelheid draait, is het geluid heel bescheiden. Tijdens het persen mengt zich geen zuurstof in het sap, waardoor er geen oxidatie plaatsvindt en het sap vol voedingsstoffen langer bewaard kan worden.

Diverse slowjuicers kunnen ook gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld amandelmelk, pindakaas, sorbets, pasta’s en ijs.

Blender
Met een blender kunt u eenvoudig in korte tijd sap maken van stukken groenten en fruit. De blendmessen snijden op het hoge snelheid uw ingrediënten tot een fijne smoothie, soep of saus. Sommige hoge kwaliteitsblenders kunnen ook ijsklontjes crushen.

Het is belangrijk om een goede blender te kiezen met kwalitatief hoogwaardige messen. Hierdoor is de tijd van het blenden korter en worden de voedingsstoffen minder grof bewerkt, waardoor ze beter behouden blijven dat bij een gewone blender. Door de hoge draaisnelheid van de messen wordt namelijk zuurstof in het sap geslagen. Vitamines en sommige mineralen reageren met zuurstof, oxidatie, waardoor deze voedingsstoffen verloren gaan.

Blenders

Sapcentrifuge
Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut) om in zeer korte tijd sap te scheiden van pulp. Dit is één van de voordelen van een sapcentrifuge. De machine is eenvoudig in gebruik, want er kunnen grote stukken groenten en fruit verwerkt worden. Voor het persen van groene bladgroenten, tarwegras, spruiten en kruiden is de sapcentrifuge echter niet geschikt.

Door de hoge snelheid waarmee de sapcentrifuge de ingrediënten vermaalt, mengt zich zuurstof in het sap, waardoor dit al binnen enkele minuten begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Door de warmte die vrijkomt tijdens het centrifugeren zullen de veel voedingsstoffen verloren gaan.

De hoge snelheid van de sapcentrifuge gaat gepaard met hard geluid. Het lukt een sapcentrifuge niet om sap en pulp geheel te scheiden. Er blijft veelal natte pulp over.

 

Meer weten?

Wat is vacuümblenden?

Kopen Vacuümblender

Beste Vacuümblenders

U zult ervaren dat u meer energie heeft, uw afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor uw lichaam beter en optimaler gaat functioneren.

 

 

Vragen?
+31 (0)35-6910254