• Voor 17:00 besteld, morgen in huis!
  • Laagste prijs garantie
  • Gratis binnen 30 dagen retourneren
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Wat is vacuümblenden?

Een revolutie op het gebied van blenden: de vacuümblender! Om sap te maken met vezels met behoud van zoveel mogelijk voedingsstoffen, is de vacuümblender ontwikkeld. Dit is de manier om snel en eenvoudig groente- en fruitsappen te blenden met behoud van voedingsstoffen en een mooie textuur. U gooit nauwelijks iets weg, want de meeste schillen kunt u gewoon mee blenden.

Voordelen vacuümblenden

Wat is vacuüm blenden?
Blenden betekent mengen, mixen. In een blender worden ingrediënten niet alleen gemengd, maar ook fijn gehakt. De messen in de blendbeker snijden en hakken op hoge snelheid. Een vacuümblender zorgt ervoor, dat eerst alle lucht uit de blendbeker wordt gehaald en dat de ingrediënten vervolgens gevacumeerd geblend worden. Zo ontstaan er geen luchtlagen en zullen de ingrediënten niet oxideren. Dit resulteert in een eindproduct dat er niet alleen beter uit ziet en smaakt, maar ook meer voedingsstoffen bevat en langer vers blijft dan met gewoon blenden.

Het vacuüm blenden gaat als volgt:

  • De ingrediënten worden in kleinere stukken in de blendbeker gedaan.
  • De beker wordt afgesloten met een deksel en op de het motorblok geplaatst.
  • Eerst start u het vacuüm proces en wordt alle lucht uit de blendkan gehaald en wordt zo een vacuüm gecreëerd.
  • Door de verandering van de druk in de blendkan zal het volume van de ingrediënten groter worden.
  • Vervolgens start u het blendproces. Aangezien het mixen van de ingrediënten in een kan zonder lucht gebeurt, vindt er minimale oxidatie plaats. Daarnaast worden de ingrediënten nog fijner gemalen door het drukverschil in de kan en het volume van de ingrediënten zelf.
  • Na het blenden wordt het vacuüm opgeheven. U heeft nu sap met natuurlijke kleur en smaak zonder lucht.
  • Door het sap in een afgesloten kan te bewaren blijft het langer vers.

Door vacuüm te blenden blijven voedingsstoffen behouden en creëert u sap met een natuurlijke kleur en smaak, die het meeste overeenkomt met de originele ingrediënten.

Er zitten geen luchtlagen in het sap, waardoor het sap een mooi geheel is en na het blenden ook blijft. Het sap bevat aanzienlijk meer vitamines en antioxidanten, dan wanneer het met een normale blender bereid wordt.

Bekijk alle vacuümblenders. Klik hier!

Vacuümblenden   Vacuümblenden


Wat is het verschil met een standaard blender, slowjuicer en sapcentrifuge?

Sap geperst met een slowjuicer bevat alle voedingsstoffen van de groenten en fruit, maar bevat minder vezels. Vezels hebben echter ook een goede functie. Ze hebben een gunstige werking op de stoelgang en op slechte cholesterol, zorgen voor een langer gevuld gevoel en zorgen ervoor dat de suikerspiegel minder snel stijgt en daalt.

Sap gemaakt in een standaard blender oxideert, waardoor voedingsstoffen verloren gaan. Het is echter eenvoudig om klaar te maken en u heeft minder ingrediënten nodig om dezelfde hoeveelheid sap te krijgen, omdat de vezels in het sap blijven.

De traditionele sapcentrifuge draait op zeer hoge snelheid rond. Hierbij mengt zicht zuurstof in het sap, waardoor deze begint te oxideren. U herkent dit proces aan de verkleuring.

 

Wat kunt u bereiden met een vacuümblender?
In een vacuümblender kunt u verschillende ingrediënten mengen, fijnsnijden en hakken. Groenten en fruit worden in een vacuümblender vloeibaar gemaakt door alles op hoge snelheid fijn te hakken. Het drankje wordt luchtig en de vezels blijven aanwezig in het sap. Uit ingrediënten met laag vochtgehalte zoals banaan en avocado kan geen sap geperst worden. Deze kunnen in een vacuümblender eenvoudig gepureerd worden.

In een vacuümblender kunt u met eenvoudige voorbereiding de lekkerste gerechten maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten gesneden in de mengkom doen en de vacuümblender aan zetten. U heeft minder ingrediënten nodig dan bij een slowjuicer om dezelfde hoeveelheid sap te maken, omdat de vezels in het sap blijven.

U kunt onder andere het volgende in de vacuümblender klaarmaken:

Sap en Smoothies
Verwijder dikke schillen en harde pitten uit groenten en fruit en snijd alles in grove stukken. Doe de stukken in de blendkan. Voor het maken van een smoothie voegt u naar wens wat melk of yoghurt toe.

IJs
U kunt heerlijk ijs maken van ingevroren fruit. U doet het bevroren fruit in grovere stukken in de blendkan. U kunt het ijs eventueel direct na het blenden en voor het serveren in de diepvries doen,  zodat het minder zacht is.

Babyvoeding
Babyvoeding kunt u heel fijn pureren in de vacuümblender. De groenten moeten echter wel eerst gekookt worden en afgekoeld zijn. U kunt het na het blenden opwarmen voor uw kind.

Saus, soep, tapenade, groentedip
Door de gewassen ingrediënten (groenten en kruiden) in grove stukken te blenden, creëert u heerlijke sauzen, soep, pesto, tapenade, groentedips. Indien u deze iets grover van structuur wenst, kunt u in plaats van de blendfunctie te gebruiken de ingrediënten pulseren. Door een paar keer op de pulseerknop te drukken hakt u de ingrediënten al klein.  

Mousse
Om mousse te kunnen maken met een verse smaak, kunt u het gewenste fruit met wat agavesiroop in de vacuümblender eerst pureren. Daarna verwarmt u het mengsel van fruit en siroop in een pannetje en voeg wat geweekte gelatine blaadjes toe en roer alles goed door tot de gelatine geheel is opgenomen. Klop wat slagroom stijf met agave siroop en meng met het aardbeienmengel. Daarna hoeft u het alleen nog maar in de koelkast stijf te laten worden.

Marinades, pesto’s en kruidenmengsels
Voeg bij de verse ingrediënten een heel klein beetje olijfolie en pureer alle ingrediënten kort in de vacuümblender. Gebruik geen gedroogde kruiden.

Vacuümblenden mogelijkheden

 

Meer weten?

Beste Vacuümblenders

Recepten Vacuümblenders

Vacuümblender vergelijken Blender

U zult ervaren dat u meer energie heeft, uw afweersysteem beter gaat functioneren en daardoor uw lichaam beter en optimaler gaat functioneren.

 

 

Vragen?
+31 (0)35-6910254